Tocada de nassos.

He muntat una plataforma Moodle per fer l'assignatura més entenedora i atractiva, amb activitats en línia, recursos del tipus pàgines web, àudio i vídeo de les unitats didàctiques que hem començat en tornar de vacances de nadal.

Per tal de facilitar-me la feina (i als alumnes també) se'm va ocòrrer la brillant idea de crear un usuari genèric per als tres tercers de l'institut, de manera que tothom feia servir el mateix usuari per veure els continguts, ja que encara no hi havia penjada cap activitat avaluable.

Els vaig avisar que fessin servir l'entorn d'una manera correcta, però a finals de la setmana passada ja vam començar a fer el ruc fent-se passar per altres i editant i modificant els missatges d'altra gent. De manera que aquest cap de setmana vaig perdre unes hores del meu temps creant un usuari per cada alumne/a.

Entre dilluns i dimarts els vaig dir que ja tenien usuari, els vaig donar les instruccions perquè entressin ja amb el seu usuari i els vaig dir que a finals de setmana treuria l'usuari genèric.

La tocada de nassos va venir ahir, quan vaig trobar penjat al fòrum un parell de posts amb insults cap a mi fent servir l'usuari genèric.

Avui molt decebut he fet saber als meus alumnes que això marca un punt d'inflexió, el punt en el qual cadascú es posa al seu lloc, ells són alumnes i jo el professor i a partir d'avui ens tractarem tots amb respecte, si més no en les formes, jo els parlo de vostè i ells a mi tambè. S'han acabat les concessions i els amiguismes. Si no són capaços de mantenir les formes i respectar les confiances otorgades jo no penso continuar fent el "paperina".

 

Per descomptat que ha estat un (o com a molt dos) alumnes, però crec que serà beneficiós per tothom. I sino… temps al temps.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Tocada de nassos.

 1. Hola Voltaire, em sembla que ja he detectat de quin institut vens-
  Primer de tot et vull agrair els comentaris que has fet al bloc, no vegis l’enrenou que vas causar a als meus alumnes. Has de saber que jo els obligo a firmar tots els comentaris que fan amb el nom i el seu correu electrónic. Si no ho fan així borro el comentari. A vegades algú posa un nom diferent, però ells mateixos em diuen si és veridic el comentari o no, així ho hem solucionat. Com que tu no et vas identificar com ells es van queixar, però van entendre que es podia fer una exepció.
  Jo controlo els alumnes amb les ip però la veritat és que alguna vegada s’ha despenjat algú amb insults. El que he fet ha estat borrar-los. A veure si un parell d’amargats podran fer-nos la vida impossible.
  M’encantaria coneixer el moodle que has fet, crec que podem compartir molta informació, veig que estas al dia.
  Anims, amunt i crits i una forta abraçada des de Girona.

 2. * Peix del Mar,va dir: no pots veure les meves llàgrimes …

 3. El pijama que duia feia riure. I anava descalç. Et sembla que les dotze de la nit són hores de fer anar el filaberquí

Els comentaris estan tancats.