50 anys de bateria

Ara fa un any i un mes que em vaig comprar el portàtil, el primer portàtil de la meva vida després d’uns quants sobretaula. Ho vaig fer perquè els portàtils ja no són el que éren, ara tenen tantes prestacions o més que els sobretaules i la diferència de preu ja no és tanta, l’autonomia (pensava) està força bé i a sobre el pots dur on vulguis.

La primera sorpresa va ser adonar-me’n que de les 2h d’autonomia que indicava el manual, res de res, 1h i uns pocs minuts i si no feia anar ni Wi-fi ni el lector de DVD’s, així que el tenia durant el dia engegat al corrent baixant coses que les persones humanes comparteixen perquè en el fons són bones, i a la nit el duïem al dormitori per gaudir d’alguna d’aquestes coses, fins que ens venia la son i… inici… apagar sistema i fins demà.

La segona sorpresa la vaig tenir ara fa un parell de setmanes, quan vaig veure a l’icona de l’estat de la bateria la següent indicació: "Batería al 98% y sin cargarse" vaig desendollar el cable i tornar-lo a endollar, vaig treure i posar la bateria, vaig descarregar-la vàries vegades… res, irremissiblement he perdut un 2% de la bateria, ves a saber per on para ara aquell 2% que li permetia arribar al 100% en només 3h de càrrega (partint de menys del 10%).

Ara, el dubte el tinc en si es tracta d’un procés lineal de degradació de la bateria i llavors em durarà 50 anys (a un 2% anual) o si és un procés exponencial i llavors em durarà uns quants menys 🙂 suposo que és més aviat la segona opció… ara, que la opció de comprar un altra bateria amb més capacitat també m’ha passat pel cap, però els 300€ que val (que diuen que val) em fa repensar-m’ho molt… pot ser, d’aquí a 25 anys, quan la bateria "nova" estigui pel 50% me’n compri un altra 🙂

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.