wubi

Després d’anys instal·lant i desinstal·lant diferents distros i versions de línux, tant al sobretaula com al portàtil, finalment vaig ensopegar amb Wubi, un gestor d’instal·lació d’Ubuntu sobre Güind’ous, és a dir, es tracta d’un programet que et baixes i fas doble click a sobre, llavors s’obre una finestreta on et demana on vols instal·lar l’Ubuntu, quin Ubuntu vols (Ubuntu, Kubuntu, Edubuntu,…), quin espai vols destinar a la partició, el nom d’usuari i la contrasenya.

Llavors comença el procés d’instal·lació, el primer que fa és connectar-se al servidor d’FTP on hi ha la versió d’Ubuntu que ha determinat que va millor per al maquinari de què disposes i baixar-se els fitxers d’instal·lació, acostumen a ser uns 700 Mb i depén de la connexió pot trigar mitja hora, un quart, un hora… així que cal tenir una mica de paciència.

Una vegada descarregat el fitxer et demana si vols reiniciar l’ordinador per fer la intal·lació o si vols fer-ho després.

Quan es reinicia la màquina surt un menú on es pot triar arrancar amb Güind’ous (per defecte) o amb Ubuntu, es tria la segona opció i comença a fer la instal·lació, surt una finestra on ens demana l’usuari (el que li hem posat abans) i després un altra que ens demana la contrasenya (la que li hem posat abans) i llavors acaba de fer la instal·lació i ja tenim un Ubuntu operatiu a la nostra màquina.

Després podem configurar la xarxa i tot sol ens dirà què cal actualitzar per estar a la última moda, fem un parell de clicks i el deixem fer.

Com que alguna cosa estarà en anglès, una vegada configurada la xarxa només hem de fer servir el Google per trobar com passar a català el que no ha acabat de passar i instal·lar el que trobem a faltar.

 

Ah! I si ens cansem d’aquest Ubuntu, pel que fos, des de Güind’ous, al panel de control, Intalar o quitar programas, busquem Ubuntu i fem doble clic… i aquí no ha pasado nada, ens torna a deixar lliure la partició que havia fet per instal·lar-se i desapareix el menú d’arrancada del principi.

Qui no prova línux (ubuntu) és perquè no vol 🙂

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.